Un model d’escola per a un model de ciutat

Gran de Gràcia, 236 - 08012 Barcelona

93 218 82 69 - hostaleria@vedruna.cat

L’escola

Qui som

L’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna Gràcia és un Centre de Formació Superior que té com a objectiu principal formar en valors i fomentar l’excel·lència entre els seus alumnes, projectant les seves habilitats i competències cap a un mercat laboral exigent, en canvi continu i en un món global.

Formem part del col·lectiu de les escoles de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, totes compartim un projecte educatiu comú d’arrel cristiana i centrat en les persones. La nostra presència en el món de la formació professional pretén donar resposta a les necessitats formatives del nostre entorn més immediat.

Centre associat a:

Membre de:

La nostra metodologia
es basa en aprendre fent

L’aprenentatge teòric d’idees i conceptes el combinem amb la formació pràctica en un entorn real, només així es proporciona als futurs professionals del sector els coneixements, l’experiència i la capacitat d’adaptació que els facilitarà la integració en el món laboral amb garanties d’èxit, si així s’ho proposen.

Formació dual

La formació dual és la modalitat de la formació professional (FP) en la qual l'estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat productiva en l'empresa. Els objectius són:

  • adequar la formació professional a les necessitats de les empreses,
  • establir una major vinculació i coresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu del jovent,
  • millorar el procés d'aprenentatge dels estudiants de formació professional.

El Departament d'Educació impulsa la FP dual, en què centres i empreses comparteixen les responsabilitats formatives, per tal que els ensenyaments professionals s'adeqüin a les necessitats del mercat laboral.

Sistema Win-win

La formació dual aporta als alumnes:

  • millorar el currrículum professional
  • desenvolupar les competències professionals en un entorn laboral real
  • afavorir la incorporació al món laboral com a aprenent qualificat
  • reconèixer el valor que aporta l'estudiant per l'activitat desenvolupada a l'empresa

Alhora l'empresa i el centre educatiu també n'obtenen beneficis, en tant en quant incorporen personal qualificat a l'empresa, i els centres intercanvien i transfereixen coneixements amb les empreses.

Les nostres instal·lacions

Vedruna Gràcia és actualment un centre modern, amb unes dependències espaioses que incorporen l’última tecnologia i dotades de tot allò necessari per garantir la formació dels nostres alumnes per al segle XXI.

Política de qualitat

Des de la Fundació Vedruna Catalunya Educació es decideix l’aplicació d’un sistema de gestió de la qualitat basat en la norma ISO 9001:2015 com a eina per a estructurar, sistematitzar i millorar contínuament tant les relacions amb les nostres escoles i amb tota la comunitat educativa (tant famílies i alumnes, com el nostre personal).

La Fundació Vedruna Catalunya Educació té com a finalitat la formació integral de la persona des d’una concepció cristiana de l’home, de la vida i del món, de manera que desenvolupi les capacitats dels alumnes en totes les seves dimensions, seguint la tradició pedagògica iniciada per Joaquima de Vedruna.

Continguts

La Bullipedia és la primera gran enciclopèdia sobre gastronomia elaborada per l'equip d'en Ferran Adrià. Aquesta obra ens  aporta una part important dels continguts acadèmics.

Metodologia

Sàpiens és una metodologia d'estudi i recerca, dissenyada per l'equip de El Bulli. Aquesta metodologia ha de proporcionar als nostres alumnes les eines necessàries per comprendre en profunditat el món de la restauració i la gastronomia. 

Partners

Compass Group Espanya és l'empresa de referència dins el sector de la restauració col·lectiva o social, amb més de 50 anys d'història. Pertany a la multinacional britànica Compass Group, un dels deu majors ocupadors privats del món. Desenvolupa la seva activitat a través de diferents marques especialitzades: Eurest (serveis a empreses), Scolarest (educació), Medirest (hospitals i centres socials), Vitarest (tercera edat i atenció a domicili), Vilaplana (càtering per a esdeveniments corporatius i particulars), Seral (serveis d'alimentació) i Gow (córners gastronòmics). Compta amb una plantilla de 12.000 empleats i ofereix 101 milions de menjars a l'any. Amb la col·laboració del grup empresarial Compass Group, el nostre centre esdevé una de les escoles referents en l'àmbit nacional i internacional.

Catalonia Hotels & Resorts és una cadena hotelera de caràcter familiar fundada pels germans Vallet. Després d'uns inicis centrats en el sector immobiliari, l'empresa va inaugurar el seu primer establiment el 1983, convertint-se en pocs anys en una de les principals cadenes hoteleres del nostre país.

Actualment la companyia compta amb 74 establiments situats en més de 25 destinacions diferents: 59 hotels a Espanya, un a Brussel·les, un a Berlin, un a Amsterdam, un a Porto, 9 resorts a la zona del Carib (4 a República Dominicana i 5 a Mèxic) i un hotel urbà a la ciutat de Santo Domingo.

En aquests moments, és la cadena de referència a Barcelona, amb més de 3.000 habitacions. 

Col·laboren

PER A MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola