Un model d’escola per a un model de ciutat

Gran de Gràcia, 236 - 08012 Barcelona

93 218 82 69 - hostaleria@vedruna.cat

El nostre alumne Osvaldo Sejas obté un merescut quart lloc

El nostre alumne Osvaldo Sejas obté un merescut quart lloc

Boštjan Volk d’Eslovènia, regió europea de la gastronomia guardonada l’any 2021 va ser anunciat el 22 de novembre com a jove xef europeu per a l’any 2023. Amb el seu plat Honey Hug, va captivar el jurat internacional presidit pel xef amb estrella Michelin Alexandre Gauthier, ambaixador oficial dels Hauts-de-France, Regió Europea de la Gastronomia guardonada el 2023.

Boštjan va presentar unes postres a base de tres ingredients senzills: mel, pera i nous, tots proporcionats per productors locals: “Aquest plat és, abans que res, el meu homenatge a les abelles i els apicultors que fan que la vida funcioni sense problemes pel que fa a la pol·linització i contribueixen a la bona generositat. collites als camps de conreu, fruiteria i floricultura. El plat és senzill i complex alhora, i et pot sorprendre amb sabors interessants.”

El jurat va assenyalar que el plat era tècnicament brillant, deliciós i ple de diferents textures, utilitzant només tres ingredients d’origen local. El missatge de Boštjan sobre la importància de les abelles i la mel era commovedor, la seva presentació i el seu plat bonic i no tenia ni una gota de malbaratament!

El jurat ha felicitat a tots els participants per l’alt nivell de sostenibilitat i el gran èmfasi en els productors locals que han contribuït a la qualitat de cada plat. Amb aquest nivell de cooperació tothom és un guanyador!

12 finalistes d’arreu d’Europa

El concurs es va celebrar al Lycée Hôtelier du Touquet del 20 al 24 de novembre de 2023 i va reunir finalistes de 9 regions europees de gastronomia premiades i candidates, incloent:

Osvaldo Sejas (Catalunya guardonada 2016 i, més recentment, Regió Mundial de la Gastronomia guardonada 2025 – Espanya)
Sander Mollerup (premi de Dinamarca Central 2017 – Dinamarca)
Dimitrios Mavropoulos (premi de l’Egeu Meridional 2019 – Grècia)
Boštjan Volk (Premi Eslovènia 2021)
Cristina Pons (Menorca guardonada 2022 – Espanya)
Oskar Krauss (premi Trondheim-Trøndelag 2022 – Noruega)
Louis Barbier (Premi Alts de França 2023 – França)
Matias Roisko (premi Saimaa 2024 – Finlàndia)
Alessia Fischella (candidata a Sicília 2025 – Itàlia)