Un model d’escola per a un model de ciutat

Gran de Gràcia, 236 - 08012 Barcelona

93 218 82 69 - hostaleria@vedruna.cat

L’art de tallar el pernil

L’art de tallar el pernil

El mestre tallador és un expert en el tall de pernil.
Si no es té aquest títol, com és el més habitual, és un tallador de pernil professional que normalment ha transformat una passió en una professió.
De la ma de l’empresa ARCOS el mestre talllador de pernil Michael ha ofert una classe magistral als nosres alumnes.

Per tallar apropiadament una d’aquestes joies cal tenir bones eines: necessitarem un ganivet per pelar, de fulla ampla i rígida, no massa llarg, per treure l’escorça i el greix exterior (compte, que el greix s’ha de guardar per cobrir la part que queda a l’aire un cop acabem de tallar); el tradicional perniler, de fulla molt llarga i estreta, flexible i important, ben esmolat!, per treure unes llesques el més fines i regulars possible; la punta de què parlàvem abans per desossar i netejar les parts angulars, així com rescatar els retalls que després farem servir per dauets o per cuinar, com els que obtenim del jarret o garró (el més proper a l’ungla); i si ens posem fins i hi ha visita, unes pinces per anar manipulant cada tall.