Un model d’escola per a un model de ciutat

Gran de Gràcia, 240 - 08012 Barcelona

607113525 - secretaria@vedrunaproesh.cat

05

05

Tast a tres bandes

Tast a tres bandes… o eren quatre?

Des de fa més de TRES mil anys, tot l’arc mediterrani ha viscut i sobreviscut gràcies a la TRI-logia mediterrània. Tot apunta que fenicis, grecs i romans van escampar uns cultius que lacetans, ilergetes, ausetans, laietans i ilercavons van adoptar com a propis i els van portar a nivells qualitatius reconeguts i apreciats a tot el món conegut en aquella època.

Omnipresents en costes, marges, terrasses, secarrals, planes, fondes, obagues, soleis, terraprims i qualsevol lloc que no fos apte per fer-hi vianda…els cereals, les oliveres i  la vinya . Aquestes TRES menges han acabat adquirint les característiques del paisatge que ens envolta fins al punt de convertir-se en ambaixadores identitàries de cada un dels racons d’aquest país.

Però…és la TRI-logia la base de l’alimentació mediterrània o bé ens estem oblidant d’una quarta pota que assegura i dona consistència alimentària, amb la seva aportació proteica, al temps que estructura i catalitza els cultius amb la pastura d’herbassars i l’adobat natural de camps, oliveres i vinyes?

Ens hem oblidat dels ramats i dels pastors…i de la llet i del formatge! un equip guanyador que va ser capaç de trobar la manera d’aconseguir la proteïna dels animals sense sacrificar-los i de conservar aquesta llet per consumir-la lentament a mida que la necessitaven.


Aquest tast pretén reivindicar el lligam fraternal entre TRES actors fonamentals: les oliveres, la vinya i els ramats que des de fa més de TRES mil anys ens han permès desenvolupar ni mes ni menys que tota una civilització.
De la mà de les oliveres i del seu producte més preuat, l’oli,  s’inicia un viatge que ens reconcilia amb la nostra alimentació i la nostra cultura a través del tast maridat d’olis, vins i formatges. 

Aquí teniu la selecció de maridatges seleccionats per aquesta trobada:

Vols ser soci del nostre Club de Tast? contacta’ns