Un model d’escola per a un model de ciutat

Gran de Gràcia, 240 - 08012 Barcelona

607113525 - secretaria@vedrunaproesh.cat

Premi absolut del 35è Concurs de Cuina Jove de Catalunya

Premi absolut del 35è Concurs de Cuina Jove de Catalunya

Després d’haver guanyat el PREMI ABSOLUT del 35è Concurs de Cuina Jove de Catalunya l’alumne de Primer curs de Grau Superior de Direcció de Cuina, Osvaldo Sejas representarà Catalunya a l’European Young Chef Award (EYCA)

Des del 1980, l’EUHT de Sant Pol organitza la Jornada Universitària de Gastronomia (antigues Jornades Gastronòmiques del Maresme) i, des del 1987, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Es tracta d’un dels actes acadèmics gastronòmics i un concurs de cuina dels més antics dels celebrats a Catalunya.

Des de l’edició de l’any 2016, del Concurs de Cuina Jove de Catalunya en surt el representant de Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award. La participació d’un dels guanyadors del Concurs de Cuina Jove de Catalunya a la final de l’European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per Prodeca (Promotora dels Aliments Catalans. Generalitat de Catalunya) i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy). En aquesta ocasió, se celebrarà del 20 al 24 de novembre de 2023 a Le Touquet (Hauts-de-France), Regió Europea de la Gastronomia 2023.

Homenatge als pèsols ofegats: plat amb major puntuació global

Els premis s’han distribuït en 4 categories. Després de la deliberació del jurat, “l’Homenatge als pèsols ofegats”, presentat per l’Osvaldo Sejas, alumne de Grau Superior de l’ESH Vedruna de Gràcia, ha estat el plat amb major puntuació global i com a tal, ha rebut el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, atorgat per l’EUHT StPOL i entregat pel president del jurat, el xef Paolo Casagrande.

A més a més, el guanyador del concurs també s’ha endut un viatge a Escòcia per conèixer de primera mà les tècniques i els processos de pesca gràcies a Seafood from Scotland, patrocinador de l’esdeveniment d’enguany que ha subministrat la matèria primera.

Guardons a la destresa, creativitat i millor presentació

El Premi a la Destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per “Menjar blanc d’escamarlans, pèsols llàgrima i escamarlà a la brasa amb allioli” elaborat per Eva Serra, alumna del CETT.

L’Isaac Caballol,  alumne de l’Escola Joviat de Manresa, s’ha endut el Premi a la Imaginació i la Creativitat amb el plat titulat “Cap i pota amb escamarlans, vieira i escuma d’un suquet d’escamarlans amb cruixent de salicòrnia”.

Per últim, el Premi a la Millor Presentació ha estat per a l’Alba Miñana, de l’EH Sant Ignasi-Sarrià, pel plat “Suquet d’escamarlans amb tauler vegetal”.

Finalment, Lucía Correas de l’EUHT StPOL ha recollit el Premi a la Millor Aplicació del Producte pel seu “Escamarlà, peu de porc farcit de papada, pèsols del Maresme a la brasa i múrgoles”.