Un model d’escola per a un model de ciutat

Gran de Gràcia, 236 - 08012 Barcelona

93 218 82 69 - hostaleria@vedruna.cat

Conveni amb Compass Group

Conveni amb Compass Group

El 15 de gener Vedruna Catalunya Educació i Compass Group han signat el conveni de col·laboració per a la formació en cuina, restauració i indústries alimentàries.

Amb la col·laboració del grup empresarial Compass Group, grup de referència en l’àmbit de l’hostaleria i de la  formació, el nostre centre esdevé una de les escoles referents en l’àmbit nacional, estatal i internacional.

Vedruna Catalunya Educació i Compass Group crearan una escola de cuina referent a Catalunya

  • L’Escola d’Hostaleria s’integrarà en el renovat edifici de l’Escola Vedruna Gràcia
  • La durada inicial de l’acord és de 10 anys i implicarà la graduació d’un màxim de 90 alumnes, aproximadament, cada any

Barcelona, 3 de març -. La Fundació Vedruna Catalunya Educació i Compass Group, empresa de referència dins el sector de la restauració col·lectiva, s’han aliat per a la creació de l’Escola de Formació Professional Hostaleria Vedruna, especialitzada en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria. El nou centre formatiu s’incorporarà a l’edifici de l’Escola Vedruna Gràcia, que actualment està immers en un procés d’ampliació i reforma.

El conveni de col·laboració signat per les dues entitats compta amb una durada mínima de 10 anys i té previst l’inici de la seva activitat per al curs escolar 2020-2021. L’Escola d’Hostaleria constarà d’unes instal·lacions de 2.000 m2 que albergaran espais formatius amb cuines, zones d’elaboració de postres (fred i calent), cafeteria, magatzems i aules auxiliars, entre altres equipaments.

L’Escola d’Hostaleria oferirà sis cursos de formació professional, tres de grau mitjà (Cuina i Gastronomia, Serveis de Restauració, i Forneria, pastisseria i confiteria) i tres de grau superior (Direcció de Cuina, Direcció de Serveis de Restauració, i Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària). La durada dels graus serà de dos anys, però els alumnes tindran l’oportunitat d’obtenir la doble titulació en els estudis d’hostaleria i turisme realitzant un tercer curs addicional i compaginant assignatures de tots dos graus.

En el seu objectiu de potenciar la formació professional, la Fundació Vedruna Catalunya Educació finançarà el projecte de construcció i aportarà la seva experiència de gairebé 200 anys de trajectòria lectiva, així com el seu prestigi en l’entorn educatiu. Per la seva banda, Compass Group aportarà el seu assessorament i coneixement tècnic en el sector de la restauració, participarà en el disseny i programa formatiu i exercirà de connexió amb el món laboral per als estudiants a través de la realització de pràctiques laborals en els seus centres de treball.

Un projecte formatiu per donar resposta a les necessitats laborals

La Fundació Vedruna Catalunya Educació, fundada el 2016, és l’entitat que agrupa 36 escoles i més de 20.000 alumnes a Catalunya d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.

Amb l’objectiu de facilitar l’accés dels joves al mercat laboral i oferir una educació orientada a cobrir les necessitats professionals que demanden les empreses, l’entitat posa en marxa aquest projecte en col·laboració amb Compass Group per convertir el nou centre en un referent de formació dual en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria a Catalunya.

“Des de la Fundació Vedruna hem manifestat la nostra preocupació per la inclusió dels joves al mercat laboral. L’acord amb Compass Group ens permetrà reforçar la unió entre l’entorn educatiu i l’empresarial incrementant les possibilitats laborals dels nostres alumnes “, ha afirmat Joan Hueso, Director de Vedruna Gràcia Barcelona.

Compass Group, pont a la incorporació dels estudiants al món laboral

Compass Group realitzarà l’assessorament tècnic de la nova instal·lació fins a l’obertura de centre, tant en el disseny dels espais pedagògics, com en l’elaboració i disseny del pla docent i del currículum acadèmic. Aquestes recomanacions es realitzaran perquè les matèries que s’impartiran al centre estiguin enfocades a les necessitats laborals específiques de les empreses del sector.

De fet, la recerca de sinergies entre l’àmbit acadèmic i l’experiència laboral és un dels eixos de la col·laboració entre les dues entitats. Anualment i d’acord amb la legislació vigent, els alumnes de l’Escola d’Hostaleria tindran preferència per accedir a les pràctiques en els centres en què Compass Group presti els seus serveis. La companyia, en funció de les seves necessitats d’incorporació i sempre que els perfils encaixin dins dels seus criteris de selecció, oferirà de forma preferent als alumnes de l’Escola d’Hostaleria Vedruna seva incorporació laboral.

Finalment, part del professorat de l’Escola d’Hostaleria serà professional de Compass Group i un mínim del 10% de les hores lectives teòriques seran impartides per personal de la companyia, el que donarà als alumnes un enfocament clau en la seva formació dins de el sector.

La signatura d’aquest conveni de col·laboració reforça l’aposta de la companyia per la formació i l’especialització dels nostres treballadors. L’acord ens permetrà disposar de futurs professionals coneixedors de la realitat empresarial i amb la garantia que ofereix el segell educacional i formatiu de Vedruna”, ha afirmat Eva Òdena, Retention Director de Compass Group.

Sobre Fundació Vedruna Catalunya Educació

Vedruna Catalunya Educació és una fundació que ha estat promoguda per la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna. Es va constituir l’any 2016 en el marc del Manso Escorial de Vic, lloc on va viure Joaquima de Vedruna, fundadora de la Congregació i inspiradora del nostre estil educatiu. La Fundació Vedruna Catalunya Educació aplega a les 34 escoles Vedruna de Catalunya i 2 escoles més adherides al projecte educatiu.

Sobre Compass Group

Compass Group Espanya és l’empresa de referència dins el sector de la restauració col·lectiva o social, amb més de 50 anys d’història. Pertany a la multinacional britànica Compass Group, un dels deu majors ocupadors privats del món. Desenvolupa la seva activitat a través de diferents marques especialitzades: Eurest (serveis a empreses), Scolarest (educació), Medirest (hospitals i centres socials), Vitarest (tercera edat i atenció a domicili), Vilaplana (càtering per a esdeveniments corporatius i particulars), Seral (serveis d’alimentació) i Gow (córners gastronòmics). Compta amb una plantilla de 12.000 empleats i ofereix 101 milions de menjars a l’any.

Amb la col·laboració del grup empresarial Compass Group, grup de referència en l’àmbit de l’hostaleria i de la  formació, el nostre centre esdevé una de les escoles referents en l’àmbit nacional, estatal i internacional.