El millor plat de conill va ser el que van fer els alumnes de l’Escola Vedruna-Gràcia
Aquest 9 de maig, Figueres s’ha convertit en el punt de trobada de les escoles d’hoteleria del país en la setzena edició del concurs organitzat per la Generalitat de Catalunya i la revista CUINA
Un any després de proclamar-se guanyadors de la XV edició a Manresa, l’Institut Olivar Gran de Figueres ha estat la seu de la XVI edició del Concurs de Joves Cuiners/eres i Cambrers/eres de les Escoles d’Hoteleria de Catalunya, en què han competit onze centres de formació d’arreu del territori. Cadascun ha estat representat per quatre alumnes –dos de cuina i dos de sala– disposats a demostrar davant del jurat que mereixien guanyar algun dels premis i accèssits que s’atorgaven. No és estrany, doncs, que la nota predominant als passadissos de l’escola amfitriona, des de primera hora del matí, fossin els nervis i les corredisses, mentre s’escalfaven motors amb l’acte inaugural i el sorteig que determinava l’ordre de participació de cada escola.
Amb els plats a punt, arribava el torn dels alumnes de sala, que havien de parar taula, preparar el còctel, explicar el servei de vi que havien triat i servir els plats al jurat de taula. Aquí és on, segurament, es notaven més els nervis dels concursants, tot i que intentaven dissimular-los. El jurat els podia fer preguntes i ells s’esforçaven a respondre-les per obtenir la puntuació més alta. En una sala a part, el jurat de tast, format pels cuiners Iolanda Bustos i Adrià Edo, tastava, a cegues, tots els plats del concurs.
El veredicte
El consens entre tots els membres del jurat és que no és gens fàcil valorar la feina dels alumnes, ja que cal tenir en compte tots els detalls, incloent-hi els nervis, que poden jugar males passades. No hi ha cap dubte que tots els participants, pel sol fet d’arribar al concurs, ja mereixen un premi. En qualsevol cas, les puntuacions del jurat en cadascun dels aspectes van permetre determinar, en primer lloc, els sis accèssits: la millor parella de cambrers va ser la formada per Andrea Moreno i Ana Ruíz, de l’Institut Martí Dot, de Sant Feliu de Llobregat; el millor servei de vi el van fer els alumnes Gisela Ramón i David Guanipa, de l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges; les millors postres les van preparar els cuiners del CETT, Victor Jurado i Enric Rastrero, que també van rebre l’accèssit com a millor parella de cuiners del concurs; el millor còctel el van mesclar els alumnes Jonathan López i Arnau Moreno, de l’Institut Coll i Rodés, de Lloret de Mar, i el millor plat de conill va ser el que van fer els alumnes de l’Escola Vedruna-Gràcia, Marçal Farrerons i Laia Comella. Tots es van endur una ampolla de vi de la DO Empordà.
Pel que fa als tres premis globals, el pòdium del concurs, el jurat, després de la deliberació preceptiva, va determinar que el tercer premi de l’edició d’enguany era per a l’equip de l’escola amfitriona, l’Institut Olivar Gran, de Figueres, mentre que el segon lloc se’l mereixien els alumnes l’Escola Joviat, de Manresa. Pel que fa al primer premi –i, per tant, l’escola guanyadora de la setzena edició del concurs–, va ser per a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, representada pels alumnes Nil Ferrarons, Suresh Raj Ramionet, Nara Palà i Victor López. Per als tercers classificats, el premi va ser un lot de productes de Girona Excel·lent. Els segons classificats es van endur un lot de productes Le Creuset, i els guanyadors del concurs podran fer un stage al restaurant Miramar, de Paco Pérez, a Llançà.
© 2019 Vedruna Gràcia · Avís legal · Política de privacitat · Política de cookies · creaescola.com